Зламати ще кілька кісток? Лукашенко дозволив терористам "ЛНР" допитати Протасевича

Олександр Лукашенко заявив, що не проти того, щоб сепаратисти "ЛНР" допитали заарештованого в Мінську засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Він запросив "слідчих", які завели на нього "справу", в Мінськ для допиту. Про це Лукашенко заявив у вівторок, 1 червня, на нараді з питань співробітництва з РФ. Уривок наради показав телеканал Білорусь 1, повідомляють Патріоти України.

"Є нюанс: на Донбасі порушено кримінальну справу щодо цих персоналій. Я нагадав президенту Путіну, що порушено кримінальну справу, і сказав, що якщо у них будуть питання до них - ласкаво просимо до нас, будь ласка, задайте їм питання, тому що людей вони вбивали там, на Донбасі", - сказав Лукашенко.

Він нагадав, що пасажири, які летіли тим же рейсом, що і Протасевич, говорили, що він висловлював побоювання, що йому загрожує смертна кара у разі посадки літака в Мінську. "І кричав він у літаку або на виході:"Мені загрожує смертна кара". А наші журналісти виправдовували, що у нас не передбачено за такою статтею смертна кара, а 15 років. Він знав, що говорив, він розумів, що там, на південному сході України, йому можуть бути пред'явлені претензії, і це вже зовсім інша ситуація", - сказав Лукашенко.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...