Зламу ситуації бути? Байден "відкритий" для відправлення крилатих ракет великої дальності до України, - Politico

Адміністрація Джо Байдена “відкрита” для надання Україні крилатих ракет дальнього радіусу дії, що надасть українським винищувачам F-16 більшої бойової потужності. Готовність Білого дому надати Україні крилаті ракети з’явилася на тлі успішної Курської операції, пише Politico, передають Патріоти України.

Остаточного рішення про відправку ракет ще не прийнято, але, за словами одного з чиновників адміністрації Байдена, адміністрація зараз працює над деталями. Ці питання включають перевірку передачі чутливих технологій і забезпечення того, щоб українські літаки могли запустити ракету вагою 1000 кг.

Пентагон відмовився коментувати, чи схвалив він передавання ракет. “Ми розглядаємо низку варіантів, щоб задовольнити потреби України в допомозі у сфері безпеки, однак ми не маємо жодної інформації, яку могли б надати”, – сказав речник Пентагону Джефф Юргенсен.

Наразі у Білому домі і Пентагоні тривають переговори, представник адміністрації попередив, що до того, як ракети потраплять до України, ще багато роботи, в тому числі необхідно переконатися, що наявні в Україні літаки радянських часів і нещодавно поставлені F-16 зможуть запускати ракети по цілях на відстані понад 230 миль (приблизно 370 км).

Заради "стратегічного співробітництва": Путін прибув до Азербайджану з візитом

неділя, 18 серпень 2024, 21:58

Російський диктатор Володимир Путін вперше з початку повномасштабного вторгнення прибув із візитом до Азербайджану. Про це повідомляє служба ВВС Азербайджану, передають Патріоти України. Зазначається, що Путін перебуватиме в Азербайджані два дні - 18 т...

Українські військові скинули російський прапор у ще одному селі Курської області (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 21:15

В неділю, 18 серпня 2024 року, морські піхотинці ЗСУ виклали відео з села Опанасівка Кореневського району Курської області Росії. Відповідний півхвилинний запис оприлюднено на офіційній сторінці у фейсбуці 36 окремої бригади морської піхоти імені контр...