Злякалися не дронів: В ISW пояснили, навіщо в Москві поставили комплекси ППО на будинках

Влада країни-окупанта Росії взялася за підготовку свого населення до затяжної війни. Саме з цієї причини у Москві поставили комплекси протиповітряної оброни на дахах будівель, передають Патріоти України.

Відомо, що такі системи ППО окупанти за допомогою підйомного крана висадили, зокрема, на дах одного з бізнес-центрів та будівлі російського міноборони.

Таким чином Кремль намагається створити нову "картинку" війни і показати, нібито вона є небезпечнішою для росіян. Про це розповіли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Кремль, ймовірно, розгорнув системи ППО в Москві, щоб створити нову "картинку" війни, яка стала небезпечнішою для російського суспільства. Таким чином окупанти намагаються посилити інформаційні операції з підготовки населення до затяжної війни та до подальших жертв", – сказано в повідомленні.

Крім цього, розміщенням у Москві систем протиповітряної оборони російська влада хоче провести низку аналогій з бойовими діями часів Другої Світової війни, коли засоби ППО встановлювалися безпосередньо по всій Москві.

Нагадаємо, у Telegram-каналах РФ почали з'являтися фото і відео з установками ППО, які розмістили на дахах будівель і вільних майданчиках в Москві. Разом з установкою в Заріччі їх вже мінімум п'ять.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...