Злякався помсти Кремля? Імовірний інформатор ЦРУ Смоленков поспіхом виїхав зі свого будинку, - ЗМІ

Сім'я росіянина виїхала із будинку у штаті Вірджинія ввечері 9 вересня.

Будинок у Вірджинії Смоленкови придбали в червні 2018 р. Фото: rferl.org.

Колишній співробітник російського уряду і ймовірний інформатор американської розвідки Олег Смоленков поспіхом покинув свій будинок у штаті Вірджинія (США) увечері 9 вересня. Про це повідомляє Radio Free Europe / Radio Liberty, передають Патріоти України.

За даними публічних реєстрів, Олег і Антоніна Смоленкови придбали будинок у годині їзди від Вашингтона в червні 2018 року. Сусід Грег Таллі розповів, що один із трьох дітей цієї пари ходив у найближчу школу. Він уважає, що якби дійсно Смоленков перебував під захистом уряду, він не став би писати своє прізвище на будинку і не жив би відкрито.

Водночас причини та обставини виїзду росіян незрозумілні, зазначено в репортажі. Будинок Смоленкова виявився закритим, штори щільно запнуто. Удень 9 вересня до Смоленкова приїхала знімальна група телеканала NBC. Їм ніхто не відкрив, але майже миттєво до будинку під'їхав позашляховик, із якого вийшло двоє чоловіків, що назвалися друзями господаря. Вони стали з'ясовувати, що потрібно кореспондентам. Колишній високопоставлений співробітник національної безпеки сказав телеканалу, що чоловіки, імовірно, були агентами уряду США, які стежать за будинком росіян.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...