Злякався? Розшукуваний Зеленським "король контрабанди" Альперін з’явився до САП

Вадим Альперін, про чий розшук напередодні оголосив президент, сам з’явився до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і здався правоохоронцям. Тож Альперіна, якого називають головним одеським контрабандистом, затримали працівники НАБУ, передають Патріоти України.

Президент Володимир Зеленський 26 листопада звернувся до українців із закликом допомогти НАБУ затримати Альперіна. Президент навіть пообіцяв за допомогу цінні подарунки.

Затримують Альперіна у справі 2017 року, де однією з дійових осіб був ще агент НАБУ Євген Шевченко, повідомив телеграм-канал Newsroom. Тоді агент НАБУ спровокував на хабар за закриття проваджень по кількох підприємствах депутата облради Олега Бабенка. Але, коли по нього прийшли, Бабенко вистрибнув у вікно.

Чому розшукували Альперіна

Альперіна звинуватили в намаганні дати хабар у 800 тисяч доларів співробітнику НАБУ чи то за те, аби зняли арешт із рахунків певних підприємств, чи то за те, щоб "загубили" справи.

У листопаді 2017 року суд арештував Альперіна на 2 місяці з альтернативою застави у 21 мільйон гривень. Однак суд апеляційний зменшив суму застави до 141 тисячі гривень, і Альперін вийшов на волю.

У листопаді 2019 року НАБУ затримало 10 людей у справі Альперіна та у справі порушення митного законодавства. Однак самого Альперіна вдалося затримати не відразу, саме тому Зеленський оголошував пошуки з обіцянкою винагороди.

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...

Вже третя атака за останній час: Безпілотник вдарив по ЗАЕС – МАГАТЕ

четвер, 18 квітень 2024, 23:50

Зранку 18 квітня дрон атакував навчальний центр Запорізької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), передають Патріоти України. Повідомляється, що обійшлося без пошкоджень та людських жерт...