Злякався війни після масштабної зачистки Майдану: Генерал розповів, що змусило Януковича втекти з України

Віктор Янукович, почувши поганий прогноз, вирішив навіть не чекати, коли він почне перетворюватися на реальність.
Янукович злякався. Ілюстрація: РБК.

У лютому 2014 року готувалася масштабна зачистка Майдану, в якій повинні були брати участь близько 50 тисяч співробітників міліції. Про це в інтерв'ю розповів колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України (2005-2010) Микола Маломуж, який в 2014-му році був позаштатним радником Віктора Януковича, передають Патріоти України.

«Ми намагалися по різних каналах урезонити Януковича, хотіли уникнути нових розстрілів на Майдані. Зараз це залишається за кадром. Але в лютому 2014 року справді готувалася дуже потужна зачистка. Готувався спецназ, на Майдан повинні були вийти близько 50 тисяч представників міліції. Готувалося впровадження в ряди протестуючих агентури, яка спровокувала б стрілянину. І це стало б приводом для остаточної зачистки Майдану, на якому залишалося 10-12 тисяч чоловік», - сказав Маломуж.
За його словами, цю спецоперацію розробляли глава МВС Віталій Захарченко, голова СБУ Олександр Якименко та інші силовики. «Я був у той час позаштатним радником Януковича і тому вирішив розповісти йому про те, що знаю про плани зачистки. Про те, що якщо їх вдасться реалізувати, то може початися справжня війна. І тоді йому, Януковичу, навіть бігти буде нікуди. Віктор Федорович злякався і прийняв рішення втекти з України, поки не пізно», - стверджує Маломуж.
При цьому він не спілкувався з Януковичем безпосередньо, а передав інформацію через начальника охорони Костянтина Кобзаря.
Джерело: Факты

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...