"Зло йде не відразу, а дуже повільно": Президент Естонії на Новий рік закликав допомагати Україні

Президент Естонії Алар Каріс звернувся до громадян країни та подякував за підтримку військових біженців з України. Про це стало відомо з сайту президента Естонії, передають Патріоти України.

"Хоча в кожного з нас були в році, що минає, і світлі моменти, які хочеться зберегти в пам'яті, цього разу в нас немає причин проводжати цей рік посмішкою. Позаду складний і напружений рік. Рік війни, що вибухнула зовсім недалеко, кризи безпеки, високих цін та інфляції", - сказав він.

Зокрема, Каріс зазначив, що напавши на Україну, керівництво Росії повернуло в Європу воєнний час, страждання і військові злочини. Також він додав, що Естонська держава почала надавати Україні військову підтримку ще до початку війни, дедалі наполегливіше закликаючи до цього і союзників.

"Я вдячний усім жителям Естонії, які відкрили свої душі та двері військовим біженцям, хто відправляє в Україну всіляку допомогу, від вовняних шкарпеток до автомобілів медичної допомоги, від маскувальних сіток до пересувних лазень. Нехай у нашого уряду і громадянського суспільства вистачить сил продовжувати надавати цю підтримку і в новому році, тому що зло йде не відразу, а дуже повільно", - наголосив він.

Окрім цього, він додав, що Естонія прагне, щоб в Україні настав мир, але "мир, якщо говорити про справедливий мир, а не про нав'язане агресором перемир'я, настане тільки тоді, коли війна закінчиться і російська загарбницька армія піде або буде вигнана з України".

"І після перемоги України, вже в мирний час, ми подбаємо про те, щоб у Європі не залишилося сірих зон у сенсі безпеки. Це означає надання гарантій безпеки сусіднім із Росією країнам, тому я не бачу альтернативи розширенню Європейського союзу і НАТО, якщо ми дійсно хочемо забезпечити мир у Європі", - додав він.

Готується вступити у війну? Білорусь закріпила у військовій доктрині надання допомоги союзникам

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:26

Білорусь оновила військову доктрину, в якій закріпила можливість надання допомоги союзникам. Зокрема, відправки військових. передають Патріоти України з посиланням на військову доктрину Білорусі. "Білорусь вважає за можливе надання військової допомоги ...

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...