"Злочин не доведено": Суд визнав невинною суддю Царевич, яка забирала права у автомайданівців (відео)

Оксану Царевич звинувачували в тому, що взимку 2014 року вона винесла неправосудні рішення проти активістів.
Оксана Царевич. Фото: Українська правда.

Колишня суддя Печерського суду Оксана Царевич визнана невинною за звинуваченням у винесенні неправосудного рішення щодо чотирьох осіб, які брали участь у поїздці "Автомайдану" в 2014 році. У вівторок, 30 червня, вирок оголосив голова Шевченківського суду Євген Мартинов, який розглядав справу впродовж п'яти років, повідомляють Патріоти України.

Оксану Царевич звинувачували в тому, що взимку 2014 року вона винесла неправосудні рішення: позбавила прав чотирьох учасників автопробігу в "Межигір'я" - резиденцію екс-президента Віктора Януковича.

"Суд постановив визнати невинною Оксану Царевич і виправдати за недоведеністю складу злочину", - зазначив він під час судового засідання.

Суддя Мартинов зазначив, що в матеріалах немає доказів, які б свідчили про вину Царевич за ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу - умисне винесення свідомо неправосудного рішення у своїх інтересах. Він зазначив, що під час засідань не довели кар'єристських намірів. Суддя також визнав доказом матеріали, подані Царевич про те, що руху "Автомайдан" не існувало, оскільки він не був зареєстрований.

Нагадаємо, 29 вересня 2016 року п'ятий президент України Петро Порошенко звільнив Оксану Царевич за порушення присяги при винесенні рішень проти активістів Євромайдану. 5 жовтня Царевич оскаржила своє звільнення у Вищому адмінсуді. Вищий адміністративний суд відмовив у поновленні на посаді колишньої судді Печерського районного суду Києва Оксани Царевич.

Джерело: UA:Суспільне

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...