Злочин ворога: Окупований Маріуполь активно заселяють росіянами та мігрантами з Центральної Азії, - Андрющенко

Країна-терорист Росія активно заселяє тимчасово окупований Маріуполь громадянами РФ, а також мігрантами із Центральної Азії. Проте більша частина міста досі порожня, тому загарбники активно готують квартири українців до заселення росіян.

При цьому останнім часом наплив громадян РФ у Маріуполі знову збільшився. Про це в ефірі "24 каналу" розповів радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

За його словами, росіян фактично їх звозять хвилями, тому часом кількість людей, які приїжджають, зашкалює. Андрющенко підкреслив, що на сьогоднішній день у Маріуполі порожні цілі мікрорайони, проте окупанти готують квартири українців до розселення приїжджих.

"Тому можливість, наскільки можна наситити Маріуполь людьми, є майже безмежною. І це навіть тотально нічого не будуючи. До речі, на початку весни ми спостерігали, що зменшилася кількість цих азіатських діаспор у місті, почала збільшуватись російська діаспора", – заявив Андрющенко.

Також він вказав на загрозливу тенденцію, адже населення Маріуполя вже на половину складається саме з росіян. Андрющенко наголосив, що окупаційна влада йде до того, щоб до кінця цього року у місті з'явилося 150 – 200 тисяч людей.

"Коли ми спілкуємося з маріупольцями, з правоохоронними структурами, то все розуміємо, що після деокупації мають відбуватися певні стабілізаційні заходи. Ми кажемо: запустіть нас, маріупольців, туди на тиждень, а потім стабілізуватимемо законними методами ситуацію. Бажання відплати у нас таке велике , що навіть якщо хтось перед деокупацією затримається у місті, це буде дуже велика помилка", – наголосив Андрющенко.

"Україна буде змушена шукати альтернативний шлях": Якщо в найближчі рік-два не буде запрошення в НАТО, ця можливість закриється назавжди, - Чалий

понеділок, 1 липень 2024, 8:30

Голова правління Українського кризового медіацентру, надзвичайний і повноважний посол України у США у 2015−2019 роках Валерій Чалий в інтерв'ю Radio NV висловив переконання, що якщо Україна не отримає запрошення в НАТО у найближчий рік чи два, можливіс...

Поки в Кремлі твердять "патєрь нєт": Партизани зафіксували колону з пораненими окупантами у Маріуполі (фото, відео)

понеділок, 1 липень 2024, 7:44

Окупанти мають значні втрати на фронті. Зокрема, це підтверджує колона із пораненими росіянами, яку помітили у Маріуполі, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал партизанського руху "Атеш". "АТЕШ" зафіксував евакуаційну колону техніки...