Злочин, за який так і нема кари: Росія за рік вкрала понад 6 мільйонів тонн українського зерна:

Країна-терорист Росія протягом 2022 року вивезла з тимчасово окупованих територій України понад 6 мільйонів тонн зерна. При цьому покупці зерна знали про його походження. Про це стало відомо з доповіді Конгресу США. Дані звіту базуються на повідомленнях із відкритих джерел та супутникових знімках,, передають Патріоти України.

За інформацією Конгресу Сполучених Штатів, для перевезення краденого зерна окупанти використовували кораблі, що курсували через Туреччину та доставляли вантаж до сирійських, іранських, грузинських, ліванських та ізраїльських портів.

У звіті також зазначили, що не можуть стверджувати те, що покупці зерна знали про його походження. Повномасштабне вторгнення РФ в Україну спричинило перебої в постачанні продовольства.

Раніше повідомлялося, що Росія, ймовірно, відправила до Лівану викрадені партії української кукурудзи. Україна вже отримала інформацію про цей інцидент і вжила необхідних заходів.

Як повідомляє агентство Reuters, зерно було вкрадено зі складів в окупованій частині Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

У повідомленні вказується, що українське посольство закликало ліванську владу не дозволяти сирійському державному судну ставити якір у порту Тріполі. Йдеться про судно з назвою "Фінікія" (Finikia), яке пересувається міжнародними водами під прапором Сирії.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...