Злочинам рашизму проти людяності нема дна: В Ізюмі окупанти вбили щонайменше 1000 місцевих, 80% міста зруйновано

Щонайменше 1000 цивільних загинули в Ізюмі від початку військового вторгнення росіян. Близько 80% інфраструктури міста - зруйновано, передають Патріоти України.

Місто без ліків та доступу до медичних послуг

Про це повідомив депутат Ізюмської міської ради Максим Стрельніков під час брифінгу. Ще більша кількість людей деокупованого міста постраждала через відсутність медичної допомоги.

Як і по всій окупованій території, росіяни чинили воєнні злочини і намагались їх приховати. Щонайменше тисячу місцевих мешканців загинуло внаслідок військових дій. Але ми вважаємо, що ще більша кількість людей постраждали, бо окупанти зруйнували всі заклади охорони здоров'я. Доступ до ліків був обмежений. Росіяни розграбували всі аптеки, – наголосив Стрельніков.

Тож, наразі у звільненому Ізюмі гостро стоїть питання забезпечення ліками та госпіталізація тяжко хворих і поранених. За попередніми даними, на цей час у місті Ізюмі залишається близько 10 000 мирних мешканців.

Депутат зазначив, що ще до звільнення Ізюму вдалося провести "тиху" евакуацію жінок та дітей з міста.

80% інфраструктури Ізюму – зруйновано

Наразі у звільненому Ізюмі проходять стабілізаційні заходи, за участі ЗСУ, СБУ та правоохоронців. Місто потребує негайної відбудови, адже попереду зима і опалювальний сезон.

Внаслідок агресії росії понад 80% інфраструктури у місті зруйновано. Це і приватні будинки, і багатоквартирні, і промислові потужності. Але найстрашніше, що попереду зима і централізована система опалення розбита. Сподіваємось на допомогу обласної влади,
– сказав Максим Стрельник.

Як тільки завершаться заходи по стабілізації ситуації, міська влада відразу почне виконувати роботу у місті, до цього вони працювали в області.

Довідка. Ізюм – третє за величиною місто області. Станом на 2020 рік населення Ізюма становило понад 46 600 людей. Росіяни захопили Ізюм на початку березня. Місто інтенсивно обстрілювали з авіації, вся інфраструктура міста знищена, практично на 80% зруйнована житлова забудова.

З 2 квітня місто було повністю окуповане. Місцеві жителі залишились без електрики, води та газу.

Тікай, Федорович, тікай... На головному пропагандистськоу телешоу путіна раптово рознесли Януковича

середа, 24 квітень 2024, 6:24

На росТБ пропагандисти договорилися до того, що Янукович також був фашистом й русофобом. Його обзивали останніми словами, хоча самі просували цю кандидатуру. Про це говорить журналіст Денис Казанський. Один із гостей ефіру, який перейшов на бік ворога,...

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...