Злочини росіян проти мирного Харкова: Окупанти розгромили славетний спорткомплекс "Уніфехт" (фото)

У Харкові під час авіанальоту було обстріляно спорткомплекс ХНУ ім. Каразіна "Уніфехт". Він знаходиться на Павловому полі, що на вулиці Отакара Яроша, повідомляють Патріоти України.
На фото свідків події видно, що зруйновано дах будівлі. Поруч знаходяться нові багатоповерхові житлові будинки та район п'ятиповерхової житлової забудови.
Як повідомляє "Суспільне" із посиланням на проректора ХНУ ім. Каразіна Анатолія Бабичева, на момент авіанальоту в клубі були чергові та охоронці. Вони не постраждали, зараз персонал евакуювали.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Окупант усю ніч та першу половину дня 5 березня майже безупинно обстрілює Харків із важкої артилерії. Іноді над містом пролітають винищувачі та теж стріляють по інфраструктурі. Під час нічного нальоту постраждала військова частина 3005 на Клочковській та більше 40 багатоповерхових житлових будинків на Салтівці, ХТЗ, Нових Будинках та в центрі, а також школа на Основі.

Після гучного скандалу: Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора

понеділок, 1 липень 2024, 12:28

Заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького звільнили з посади, передають Патріоти України. Сьогодні, 1 липня, генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення Вербицького за власним бажанням. Згідно з нещодавнім розслідуванням...

Справа не лише в газі: Європейський Союз потрапив у нову залежність від Росії, - Financial Times

понеділок, 1 липень 2024, 11:59

Залежність Європейського Союзу (ЄС) від російських добрив зростає, що загрожує довгостроковій продовольчій безпеці регіону, оскільки місцеві виробники не можуть конкурувати з дешевими російськими продуктами. Відсутність виробництва добрив у Європі може...