Злодії зі скрепного підворіття: Росіяни використовують княгиню Ольгу та князя Володимира проти України

Росіяни намагаються переконати світ, нібито княгиня Ольга народилася у Пскові.

Росіяни намагаються перетворити княгиню Ольгу на уродженку Пскова. Ілюстрація: соцмережі.

У Росії псковський аеропорт назвали на честь київської княгині Ольги. Це - ще один крок для захоплення символіки старої Київської держави. Росіяни таким чином хочуть легітимізувати свої претензії на сучасну Україну. Про це в коментарі ЗМІ говорить історик Ростислав Мартинюк, передають Патріоти України.

"Це стосується не тільки княгині Ольги. У Москві відкрили найбільший у світі пам'ятник князю Володимиру. Це - абсурд, адже він правив Руссю тоді, коли про Москву навіть ніхто не знав. Київського князя Ярослава Мудрого росіяни друкують на своїх банкнотах. Це показує, що вони відкрито претендують на українську історію та заперечують існування нашої держави", - наголошує історик.

За його словами, варто перейменував назву країни-агресора на "Московщина". "Якщо офіційно будемо називати ворога саме так, матимемо аргументи для заперечення російської імперської політики. Адже пам'ятник київському князю Володимиру у Московщині буде виглядати недоречно та смішно", - пояснює він.

Точне місце народження княгині Ольги невідоме, каже експерт. "Але російські псевдоісторики намагаються довести, що вона була родом з Плескова. Але до сьогоднішнього російського Пскова це місто не має ніякого відношення. Воно - було столицею Болгарського царства", - додає Ростислав Мартинюк.

Джерело: Gazeta.ua

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...