Зловживання владою та перешкоджання роботі над імпічментом: Профільний комітет Палати представників США затвердив статті щодо відсторонення президента від влади, "справа Зеленського" відіграла провідну роль

Комітет з питань судочинства Палати представників США схвалив дві статті імпічменту президента Трампа, повідомляють Патріоти України з посиланням на CNN.

Демократи підтримали обидві статті імпічменту. Йдеться про зловживання владою, що проявилося в тиску Трампа на Україну з метою отримання особистої політичної вигоди. Крім того, американський президент перешкоджав роботі Конгресу над справою про імпічмент.

Тепер за статті повинні проголосувати в Палаті представників. Дату проведення засідання поки не призначили. Імовірно, воно відбудеться в наступну середу, 18 грудня.

У разі схвалення статей в Палаті представників, справа перейде в Сенат, а там більшість – у Республіканської партії. У результаті ініціатива про імпічмент повинна набрати більшість у дві третини.

Як повідомлялося раніше, у вересні опублікували стенограму розмови між президентом США Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським. Глави країн обговорювали розслідування проти сина політика Джо Байдена. У Штатах це назвали спробою тиску на Зеленського.

У Росії розробили секретний документ із планом, як послабити західних противників, зокрема США

четвер, 18 квітень 2024, 18:44

Міністерство закордонних справ країни-агресора Росії розробляє плани, щоб спробувати послабити своїх західних противників, включно зі США, і використати війну в Україні для створення нового глобального устрою. Про це 17 квітня пише The Washington Post ...

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...