Злий Одесит відповів, чи може війна затягнутися на рік чи декілька

Робити прогнози щодо того, коли саме закінчиться війна – невдячна справа. Адже ситуація на фронті є дуже непередбаченою. Однак те, що війна не закінчиться у 2022 році – це факт. Про це сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко (Злий Одесит), передають Патріоти України.

Бойові дії за незалежність України триватимуть у 2023 році

"Визволення тимчасово окупованого півострова Крим – завдання ЗСУ на 2023 рік. Найбільш оптимістичний варіант полягає у звільнення материкової частини України до кінця 2022 року. Це при найбільш сприятливих умовах, які можуть скластися у зоні бойових дій", – сказав Коваленко.

На переконання Коваленка, прогнози про те, що війна може затягнутися на десятиліття, значно перебільшені. Але коли ми говоримо про бойові дії у 2022 та 2023 роках, то це вже декілька років. Тож формулювання "війна триватиме роками" є коректним. Ба більше, війна з росією розпочалася у далекому 2014 році, однак велася у гібридному форматі.

росія виснажиться

Військово-політичний оглядач підкреслив, що формат повномасштабної війни дозволяє виснажити ворога. "Сьогодні ми маємо постійне забезпечення від наших міжнародних партнерів – зброєю, боєприпасами, технікою. У свою чергу, росія зменшує свої можливості по використанню тих чи інших типів озброєння. Ми бачимо це по техніці, ракетному озброєнню, авіації тощо", – зауважив він.

Як наслідок, за деякий час росії буде дуже важко утримувати захоплені території. Про наступ навіть не мовиться. Надалі росії не вистачатиме ресурсів – як людських, так і технічних. Річ у тім, що техніку потрібно забезпечувати професійними вузькоспеціалізованими фахівцями, аби вона працювала. Коваленко наголошує, що дефіцит людського ресурсу буде все більше даватися в знаки.

"Так, війна не закінчиться у 2022 році. Але 2023 рік, вірогідно, стане початком кінця цієї "другої армії світу", яка не зможе утримувати свої так звані "сакральні" території – такою вона вважає тимчасово окуповану територію Криму", – підсумував він.

Джерело: 24 канал

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...