"Злити" справу за 90 днів": Розслідувачі назвали прізвища й ролі всіх рятівників Татарова

Президент Володимир Зеленський став одним із рятівників заступника керівника Офісу президента Олега Татарова. Його, за версією слідства, НАБУ підозрюють в участі передавання хабаря посадовцю криміналістичної установи МВС, перебуваючи на посаді юриста державної компанії "УкрБуд". Раніше ця організація належала екснардепу Максиму Микитасю. Про це пише громадська організація "Центр протидії корупції" в публікації "Злити" справу за 90 днів. Прізвища й ролі всіх рятівників Татарова", повідомляють Патріоти України.

Активісти нагадують про справу - підробляння експертизи в іще одній справі НАБУ про махінації під час закупівлі квартир для Нацгвардії. Унаслідок чого збитки з 81 млн грн раптово зменшилися в понад 10 разів - до 7 млн грн.

Це виявили детективи, після чого, разом із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури були готові вручити Татарову підозру. Лише з другої спроби та з великими труднощами їм це вдалося. Просили Антикорупційний суд узяти Татарова під варту. Але цього зробити не вдалося, бо в справу різко втрутилося керівництво Офісу генпрокурора.

В "операції" з порятунку Татарова взяли участь керівництво і прокурори Офісу генерального прокурора, слідчі СБУ, судді Верховного суду, Київського апеляційного суду, Печерського й Шевченківського судів столиці, розповідає ЦПК.

Усе це не могло б відбутися без погодження на найвищому політичному рівні, ідеться в публікації. Зеленський не міг не бачити, як упродовж кількох місяців Татарова абсолютно зухвало й відкрито рятували. Водночас президент жодним чином не відреагував на такі дії, а генпрокурорка Ірина Венедіктова, призначена за його поданням, досі перебуває на посаді.

А найголовнішим фактом, що свідчить про особисту відповідальність Зеленського, є те, що Татаров досі працює заступником керівника ОП. Хоча Зеленський, який прийшов до влади на хвилі лозунгів про чесність і чистоту своєї команди, міг би ще після вручення підозри відсторонити чи звільнити його (а краще б одразу не призначав на посаду цього одіозного чиновника часів Януковича).

Зеленському комфортно працювати разом із підозрюваним у корупції чиновником. Виходить, що для його цінностей є прийнятним, коли підозрюваний у хабарництві навіть не постає перед справедливим судом. Навпаки - його від цієї участі рятують судді, прокурори і слідчі на чолі з вірною генпрокуроркою, резюмують активісти.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...