Зливав ворогу дані про ЗСУ: В Одесі затримали співробітника оборонного комплексу

В Одесі затримали радіомеханіка одного з оборонно-промислових комплексів, який зливав ворогу дані про ЗСУ. Про це повідомляє прес-служба Одеської обласної прокуратури, передають Патріоти України.

Як зазначається, співробітнику одного з оборонно-промислових комплексів Одеси повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних сил України (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу).

За даними слідства, радіомеханік створив у месенджері Telegram групу, учасниками якої були переважно росіяни. В ній він поширював інформацію про розташування на цьому оборонному підприємстві та поряд з ним підрозділів ЗСУ та їх озброєння. При цьому зрадник вказував координати об’єктів та, крім того, "зливав" дані щодо виконання підприємством оборонних замовлень.

"Також інформатор фіксував наслідки ракетних обстрілів Одеси та масованих атак дронами-камікадзе та деталізував у групі в Telegram, які саме об’єкти було пошкоджено, а які знищено", - йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, чоловік заявляв, що України не існує, а він народився в СРСР та складав присягу радянській армії.

Підозрюваного взято під варту без визначення розміру застави.

Як повідомили в Управлінні Служби безпеки України в Одеській області, фахівці якого ведуть слідство, саме за отриманими від інформатора координатами окупанти здійснили один з ударів іранськими дронами "Shahed" по території Одеси.


"Мы русские! Мы победим!": Титуловану російську спорстменку викрито у підтримці війни проти України

четвер, 16 травень 2024, 21:30

Російська п'ятиборка Ульяна Баташова, яка отримала статус «нейтральної» та отримала допуск до міжнародних змагань, в соціальних мережах підтримує війну проти України Про це інформує Base of Ukrainian Sports, передають Патріоти України. . В Instagram Б...

"Піднімайте руки, виходьте": У ГУР Міноборони показали вуличні бої у Вовчанську (відео)

четвер, 16 травень 2024, 21:20

Українські військові Головного управління розвідки Міноборони знищують російських окупантів під час вуличних боїв у Вовчанську Харківської області. Відповідне відео опубліковано у Facebook української військової розвідки 16 травня, передають Патріоти У...