Змагання двох наддержав: Китай провів випробування своєї копії американської ракети Hellfire (відео)

Китай провів випробування своєї копії американської ракети Hellfire (відео)

У серпні китайські державні ЗМІ опублікували відео з навчань авіаційних частин сухопутних військ Народно-визвольної армії, на якому можна побачити запуск нової далекобійної ракети з декількох ударних гелікоптерів Z-10, які входять до складу 161-ї десантно-штурмової бригади PLAGF 83-ї армійської групи, зазначають Патріоти України.

Кожна з пускових установок гелікоптера має по дві нові ракети
Ракета класу "повітря-поверхня", яку можна побачити на відео, призначена для знищення наземних цілей, у тому числі танків та іншої бронетехніки. Як припускають у виданні Janes, це зброя типу "вистрілив і забув".

У кожній з пускових установок під крилами гелікоптера було розташовано по дві ракети.

Стверджується, що нова ракета нагадує ракету Blue Arrow 21 (BA-21), яка була представлена на виставці Airshow China 2018. За неофіційними даними, дальність цієї ракети становить 15-18 км.

Китайський гелікоптер на випробуваннях
Ракета ВА-21 є, скоріш за все, удосконаленою експортною версією високоточної бойової ракети третього покоління AKD-10, що призначена для гелікоптерів Z-10 і Z-19. Разом з тим зазначається, що продемонстрована у відео ракета має дещо іншу конфігурацію хвостової частини у порівнянні з ВА-21, яка демонструвалася у 2018 році.

Також зазначається, що Z-10 працював разом з як мінімум одним ударним гелікоптером Z-19A, оснащеним радаром міліметрового діапазону, який візуально схожий на радіолокаційну систему управління вогнем AN/APG-78 Longbow від Lockheed Martin, який встановлюється на Boeing AH-64 Apache.

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...

"Давайте спочатку побачимо...": У Байдена різко змінили позицію щодо ідеї спікера Джонсона про допомогу Україні та Ізраїлю

вівторок, 16 квітень 2024, 22:27

Адміністрація президента США хоче спершу побачити законопроєкти Джонсона, перш ніж робити остаточні висновки. Білий дім різко змінив позицію стосовно ідеї спікера Палати представників США Майка Джонсон щодо пакета з чотирьох окремих законопроєктів про ...