Змагання роботизованих систем: Росіяни розробили новий спосіб вистежувати українські морські дрони

Дрон Magura V5 / скріншот з відео

Росіяни заявляють, що безпілотні вертольоти ВТ-30Е можуть виконувати моніторингові завдання цілодобово та за будь-яких погодних умов.

Російські окупанти для розвідки та відстежування українських безекіпажних катерів-камікадзе планують використовувати безпілотники гелікоптерного типу ВТ-30Е від "Радар ммс".

Як пишуть у Defence Express, підприємство-розробник заявляє, що передусім цей безпілотник призначений для моніторингу транспортної та енергетичної інфраструктури, екологічного контролю, пошуково-рятувальних робіт, ретрансляції сигналів, доставку вантажів тощо. Однак у морському варіанті він може виконувати завдання не тільки з відстеження кораблів, але й такої загрози, як надводні дрони.

Що відомо про цей безпілотник

Зазначається, що ВТ-30Е може виконувати моніторингові завдання цілодобово та за будь-яких погодних умов.

Максимальна злітна маса безпілотника становить 30 кг, максимальна маса корисного навантаження — 7 кг, тривалість польоту — півтори години, максимальна дальність польоту — 40 км (з урахуванням повернення назад), крейсерська швидкість — 55 км/год, стеля — 4500 м.

При цьому залежно від потреб місії ВТ-30Е може бути оснащений оптикоелектронними пристроями, детекторами, газоаналізаторами, радіолокаційними станціями, геофізичним та іншим різним обладнанням.

Також цей безпілотний гелікоптер може управлятися як зі станції зовнішнього пілота, так і з автоматизованої докстанції "Дронопорт". Розгортання дрона триває 10-15 хвилин, залежно від пори доби та стану злітно-посадкової смуги.

Щоб точно не повернулись: Поранені окупанти скаржаться Путіну, що їх зі шпиталів женуть одразу на штурми

неділя, 30 червень 2024, 11:28

Солдати Путіна зібралися, щоб звернутися до нього, адже їх, поранених, на милицях, у гіпсах, недолікованих, без 45-денної відпустки, відправляють на бойові завдання, . Солдати заявили, що, дивлячись на те, що відбувається, руки розводять і польові меди...

Підвезли "бавовни"? У Нижньому Новгороді виникла сильна пожежа на складах, було чути вибухи (відео)

неділя, 30 червень 2024, 10:44

У російському місті Нижній Новгород почалася сильна пожежа на території, яку російські джерела називають "складами майданчика з утилізації відходів". За офіційною інформацією російських рятувальників, загоряння сталося у ніч проти 30 червня, передають ...