Змарнований шанс позбавитись покидька: Жириновський згадав, як у молодості потрапив до в'язниці через три рублі

Лідер російської партії ЛДПР Володимир Жириновський розповів про те, як перебував в турецькій в'язниці в 1969 році. За його словами, він потрапив туди через радянські карбованці, які було заборонено вивозити за кордон за часів його молодості. Про це він розповів "Комсомольській правді", передають Патріоти України.
За словами Жириновського, він вивчав турецьку мову в Інституті східних мов при МДУ і відправився перекладачем в Туреччину на будівництво заводу сірчаної кислоти, яке вів Радянський Союз. Тоді вивозити радянські рублі за кордон було заборонено, тому майбутній політик в аеропорту Шереметьєво купив значки, щоб витратити наявні у нього три рубля.

"А в Турции общаешься с кем-нибудь — подарил значок. Но всегда рядом, за соседним столиком, сидел агент местного КГБ. Они думали, что мы все шпионы и ведем коммунистическую пропаганду. Вот за эти значки меня и арестовали", — розповів політик.

На значках була зображена Аврора, серп і молот і кремлівські вежі. Жириновському загрожувало 20 років в'язниці, але суддя визнав, що мова йде просто про сувеніри. На той час майбутній лідер ЛДПР просидів 17 діб. "Это было неприятно. Впервые в жизни тюрьма, в чужой стране. Сокамерники были: убийца, наркоман и коммунист. А я один студент ни в чем не виновный", — заявив він.

Також Жириновський поскаржився, що безкоштовними з в'язниці були тільки хліб і вода, а решту їжі потрібно було купувати. Але в цілому умови були "нічого", резюмував політик.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...