ЗМІ дізналися, скільки ще може зберігатися загроза ракетного обстрілу України з боку Білорусі

Загроза ракетного обстрілу України з боку Білорусі зберігається ще щонайменше три місяці. Білоруська влада продовжила дію зони обмеження для польотів усіх типів цивільних повітряних суден на півдні Білорусі до 7 жовтня 2022 року. Про це пише Telegram-канал "Беларускі Гаюн", передають Патріоти України.

Зазначається, що обмеження не поширюється на авіацію Збройних сил та Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь.

"Дія зони обмеження для польотів усіх типів цивільних повітряних суден (включно з БПЛА) на висотах від 0 до 19 800 метрів на півдні Білорусі продовжена згідно з NOTAMN O0547/22 з 8 липня по 7 жовтня 2022 року. Обмеження не поширюється на авіацію ЗС РБ та Держприкордонкомітету РБ. Територія зони обмеження не змінилася", – йдеться у повідомленні.

Таким чином, загроза ракетного обстрілу території України з повітряного простору Білорусі зберігається як мінімум ще на три місяці.

Заборона на польоти над південною частиною Білорусі була введена 24 лютого 2022 року з початком російського вторгнення в Україну. З того часу з півдня Білорусі відбуваються запуски ракет у бік території України. Усього від початку війни з території Білорусі по українських містах було запущено не менше 689 боєголовок.

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла, пошкоджено 20 будинків в центрі міста (відео)

неділя, 5 травень 2024, 23:03

Кількість постраждалих внаслідок удару російських окупантів по центральній частині Харкова 5 травня виросла до 15 осіб. Про це проінформувала у Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. "Станом на зараз кількість травмованих ...

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...