ЗМІ назвали імена двох кандидатів на посаду посла США в Україні

Вашингтон розглядає дві основні кандидатури на посаду посла США в Україні - посла США в Сербії Ентоні Годфрі і посла США в Узбекистані Даніеля Розенблюма. Таку інформацію з посиланням на джерела оприлюднило видання "Дзеркало тижня", передають Патріоти України.

Відзначається, що обидва дипломати були призначені на свої посади у 2019 році. Водночас, за словами співрозмовника журналістів, у Розенблюма більше шансів стати новим послом США в Україні.

Він у 2014-2018 роках працював заступником помічника Державного секретаря в Бюро Держдепу у справах Південної та Центральної Азії. Тоді в його обов'язки входило управління політикою Штатів і дипломатичними відносинами з п'ятьма країнами Центральної Азії - Казахстаном, Киргизстаном, Таджикистаном, Туркменістаном і Узбекистаном. До цього, у 2008-2014 роках Розенблюм працював координатором сприяння США Європі, Євразії та Центральній Азії.

Що стосується Годфрі, то він до свого призначення послом США в Сербії працював заступником посла США в Росії, а також відповідав за Ірак в Бюро Держдепу у справах Близького Сходу.

Зазначимо, понад два роки в Україні працюють тимчасові повірені у справах США. Тепер же, протягом найближчих тижнів, Білий дім повинен оголосити кандидатуру на посаду посла США для роботи в нашій країні. На сьогодні триває процес відбору.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...