ЗМІ заявили, що ЗРК Patriot міг бути пошкоджений, але не знищений ударом РФ: У Білому домі відреагували

Американську систему Patriot, імовірно, було пошкоджено, але не знищено внаслідок обстрілу російськими ракетами Києва та його околиць рано-вранці у вівторок, 16 травня. Але в Білому домі не підтверджують цю інформацію. Про це CNN розповів офіційний представник США, передають Патріоти України.

За словами чиновника, наразі треба визначити, чи потрібно повністю згорнути систему, чи українці просто відремонтують її на місці. Проте, як зазначив представник Ради з нацбезпеки Джон Кірбі, в Білому домі не можуть підтвердити інформації про те, що Patriot в Україні було пошкоджено. Він додав, що в разі якби системі було завдано пошкоджень, які потребували б ремонту за межами України, тоді США з цим допомогли б.

Міноборони Росії повідомило у вівторок, що нібито "високоточний удар гіперзвукової ракети "Кинджал" по місту Києву уразив зенітний ракетний комплекс Patriot американського виробництва".

Зі свого боку, українські офіційні особи заявили, що успішно перехопили всі шість гіперзвукових ракет, випущених окупантами, але українські військові відмовилися коментувати заяву росіян про ураження системи Patriot.

"Ми не можемо коментувати це. Ми не коментуватимемо російські джерела", – заявив представник ВПС України Сергій Ігнат.

На озброєнні України зараз стоїть дві системи ППО Patriot, одну передано США, а іншу – спільно Німеччиною та Нідерландами. Незрозуміло, яка з цих систем була потенційно пошкоджена.

Росія вже завдавала ударів по цих системах за допомогою гіперзвукових ракет, зокрема один раз 4 травня. За словами офіційних осіб США, ця атака не вдалася – і українці успішно перехопили ракету до того, як вона встигла уразити Patriot.

Але офіційні особи США вважають, що росіяни змогли вловити сигнали, що надходять від ЗРК, і це дозволило їм націлитись на систему за допомогою гіперзвукової ракети.

"Створити пусті міста, пусті міста легше займати": Козій пояснив, що стоїть за нагнітанням чуток про плани РФ на Одесу

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:30

Останніми днями війська РФ посилили атаки на Одесу - по місту бʼють балістичними ракетами. Першочергова мета таких дій ворога - не окупація міста, а створення в ньому таких умов, аби люди з нього тікали, передають Патріоти України. Про це в інтервʼю OB...

Кремль кидає у бій нові бригади: Жданов назвав напрямок головного удару РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:22

Основним завданням російських окупантів може бути розтягування резервів Сил оборони України, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов, передають Патріоти України. "Найімовірніше, саме Авдіївський напрямок вони вважатимуть напрямком голов...