Змінили акценти: Окупанти проводять розвідку боєм біля Часового Яру, активізувалися підрозділи "Шторм Z", - Тимочко

Російські війська активізувалися на фронті в Донецькій області, зокрема біля Часово Яру на Краматорському напрямку. У районі міста вони проводять атаки силами підрозділів "Шторм Z". Про це заявив військовослужбовець і голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ефірі телемарафону. Він зазначив, що це пов’язано з провалом росіян у перехопленні ініціативи на Харківському напрямку, передають Патріоти України.

"З урахуванням того, що вони знають, що ми маємо дозвіл на удари по російських тилах і так далі у РФ, то вони намагаються у такий спосіб уникнути ураження, тому акцент переходить на малі штурмові групи", – каже військовий.

За його словами, це не нова тактика. Залученням підрозділів "Шторм Z" агресор намагається робити розвідку боєм. У Генштабі ЗСУ повідомили, що минулої доби спроби ворога наблизитися до українських позицій біля Григорівки, Часового Яру та Іванівського на Краматорському напрямку зазнали невдачі.

"Нам гостро не вистачає...": Експерт пояснив, чи зможуть F-16 захистити Україну від КАБів

п’ятниця, 28 червень 2024, 7:44

Західні винищувачі F-16 самі по собі не зможуть захистити Україну від КАБів, оскільки тут потрібен комплексний підхід. Очевидно, що ефективне використання цих літаків можливе на обмежених військових ділянках. Про це розповів професор кафедри Національн...