"Змінимо закони заради розвитку": У Вакарчука озвучили головні принципи в економічній політиці

Партія "Голос" хоче позбавити олігархів впливу і встановити рівні правила для бізнесу в Україні.

У партії Вакарчука наголошують, що закон має бути єдиний для всіх. Фото: УНІАН.

Політична партія "Голос" Святослава Вакарчука у своїй економічній політиці першочергово хоче позбавити олігархів впливу і встановити рівні правила для бізнесу в Україні. Про це заявив економіст Дмитро Романович, кандидат у депутати від партії "Голос", передають Патріоти України.

За його словами, перший принцип політсили – закон єдиний для всіх. Саме цього, наголосив Романович, нині дуже бракує українській економіці. "Коли є якісь привілейовані компанії і здебільшого олігархи, і є малий та середній бізнес, який чомусь не отримує підтримки. Більш того, через регулювання, через монополії вони не мають змоги розвиватися. А в усіх розвинених економіках саме малий та середній бізнес є основою економіки", – пояснив Романович.

Другий принцип "Голосу" – принцип вільної економіки і рівних можливостей для бізнесу. В Україні, зауважив Романович, дуже важке і незрозуміле регулювання. Він наголосив, що ключова ініціатива партії – позбавлення олігархів їхнього впливу. "Ми вважаємо, що це величезна проблема для України — олігархи і їхній вплив на оце замкнуте коло, коли олігархи протаскують своїх депутатів, контролюють медіа, де-факто дурять людей і роблять так, щоби вони заново голосували, і з цього отримують корупційну ренту", – зазначив він.

Кандидат у нардепи від "Голосу" додав, що одним із головних інструментів проти впливу олігархів у партії бачать незалежний Антимонопольний комітет. На запитання, чому для впровадження змін треба йти саме у Верховну Раду, Романович відповів: "Коли ти співпрацюєш з Кабміном, то є якась межа, до якої можна змінювати регулювання. Насправді регулювання закладається в Конституції, а потім вже в законах, і ми часто стикалися з тим, що неможливо покращити життя бізнесу без зміни законів".

Джерело: Громадське.ua

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...