Змова, щоб підштовхнути до зради: Забути про Крим в обмін на мир на Донбасі. - Меркель і Макрон могли таємно домовитися з Путіним, - німецький політолог

Меркель, Макрон і Путін в Парижі на зустрічі в нормандському форматі можуть поставити Зеленському одну умову.

На зустрічі лідерів нормандської четвірки в Єлисейському палаці в Парижі 9 грудня президенту України Володимиру Зеленському можуть запропонувати невигідні умови. Крім того, ще до зустрічі канцлер Німеччини і президент Франції могли попередньо домовитися. Про це розповів німецький політолог, професор Боннського університету Андреас Хайнеманн-Грюдер, передають Патріоти України.

"Я думаю, що зустріч - це початок процесу. З одного боку, не треба занадто багато очікувати від неї. З іншого боку - не думаю, що Меркель або Макрон погодилися на зустріч без попередньої домовленості з приводу подолання глухого кута", - переконаний політолог.
За словами експерта, ключовим питанням переговорів в Парижі буде проведення виборів на окупованому Донбасі. При цьому Хайнеманн-Грюдер вважає, що Зеленський, Макрон і Меркель виступлять за вибори не під дулом автомата Калашникова, тобто - після виведення російських військ і роззброєння бойовиків.

"Франція і Німеччина, можливо, пообіцяли в деякій мірі зняти санкції в обмін на компроміси з російською стороною. Але і Росія вже сама розуміє, що єдності в Європейському Союзі з приводу санкцій більше немає, і немає необхідності йти на занадто багато компромісів. Можливо, Кремль вважає, мовляв, "чим ви взагалі можете нам погрожувати?", - висловився Хайнеманн-Грюдер.

У той же час експерт припустив, що Меркель, Макрон і Путін можуть поставити Зеленському умову - "забути про Крим в обмін на припинення війни і повернення Донбасу". "Це може бути. Тому що всі розуміють, що не в їх силах змінити цей статус-кво щодо Криму, і всі хочуть припинення військових зіткнень. У Росії теж прекрасно розуміють, що час грає не на користь України, тому що, чим довше люди живуть на Донбасі не під українською адміністрацією, тим важче буде повернути окуповану частину регіону до складу України", - підкреслив він.
Джерело: Апостроф

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...