"Зможемо гнати їх по Росії": Гармаш пояснив, чому важлива перемога над Путіним у битві за Донбас

Якщо путінська армія програє в новій військовій операції, яка планується на Донбасі, то Україна зможе диктувати Росії свої умови майбутнього співіснування під гарантії безпеки західних партнерів, якщо такі гарантії можливі. Таку думку озвучив в інтерв'ю Obozrevatel представник України в Тристоронній контактній групі, журналіст Сергій Гармаш, передають Патріоти України.

"Якщо вони програють на Донбасі, то нам не потрібно буде тимчасове перемир'я. Ми будемо гнати їх вже до території Росії", - сказав він.

"Хоча особисто я думаю, що, поки Росія існує у формі імперіалістичної держави, спокою нам не буде. Тому нам бажано, як це не страшно звучить, гнати їх не просто до наших кордонів, а за межі, щоби їхнє населення теж відчуло, що таке війна і більше її не захотіло. Ось тоді це буде головною гарантією нашої безпеки", - вважає Гармаш.

За його словами, Україні "не потрібно йти до Москви". Адже в цьому випадку може виникнути загроза застосування ядерної зброї, а наша країна буде виглядати як агресор.

"Просто завдавати ударів по військовій інфраструктурі, по аеродромах, з яких злітають літаки, які бомблять нас, по ракетних установках, з яких стріляють по нас – це потрібно робити. Але, на жаль, зараз ми не можемо цього зробити, тому що наші західні партнери дуже бояться Путіна і не дають нам озброєнь, які можуть зупинити агресивні дії проти нас ще на російській території", - зазначив Гармаш.

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...