"Зможете отримувати російські соцвиплати": Як у "ЛДНР" окупанти дурять місцевих, щоб оформляли паспорти РФ

Окупаційна влада Донецька і Луганська продовжує маніпулювати інформацією, щоб збільшити показники по отриманню паспортів Росії.

У соцмережах ОРДЛО активізувалася кампанія із залучення мирного населення до отримання російських паспортів, інформують Патріоти України.

"Подати на "шкільні виплати" російські громадяни зможуть з 15 липня - Мінпраці РФ", - пише сепаратистський сайт і наводить інформацію про тонкощі оформлення виплат. В іншому пабліку з'явився пост такого змісту: "Росіяни з "ДНР" тепер можуть оформити будь-які соціальні виплати віддалено". Тут так званих "громадян "ЛДНР" з паспортом РФ запевняють в тому, що вони нібито зможуть оформити соцвиплати без подачі заяв, давши згоду на порталі держпослуг і вказавши актуальні банківські реквізити.

Однак на ділі ці слова виявляються фікцією: соцвиплати в Росії отримують виключно за місцем реєстрації. Для цього потрібно з'явитися в управління соцзахисту населення тільки свого району за місцем прописки, а, як відомо, ОРДЛО - територія України і ніколи не була визнана Росією. У підсумку з'ясовується, що розраховувати на виплати можуть тільки ті, хто реально живе на території РФ. Однак деякі жителі окупованих територій, які сподіваються отримати гроші і без реєстрації, і довідки про доходи в РФ, штурмують управління соцзахисту зі словами: "Ви нам винні, у нас паспорт".

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...