"Зможу зробити свій внесок": Прем'єр Нідерландів заявив, що зацікавлений у посаді генсека НАТО

Прем'єр Нідерландів Марк Рютте, який незабаром покине свою посаду, заявив, що бути генеральним секретарем НАТО було б «дуже цікаво». Про цю його заяву в ефірі нідерландської радіостанції Den Haag FM повідомляє Politico, передають Патріоти України.

Рютте, який планує залишити внутрішню політику після виборів у Нідерландах у листопад, до цього говорив, що не зацікавлений у тому, щоб брати на себе таку важливу міжнародну роль як лідер НАТО. Але 28 жовтня Рютте сказав, що бути головою оборонного альянсу означатиме, що він «все ще може зробити свій внесок».

Рютте, одного з лідерів Європи з найдовшим терміном служби, пов’язували з низкою вищих посад, у тому числі постом у НАТО. Прем'єр Нідерландів Марк Рютте активно підтримує Україну у війні проти Росії.

13 жовтня він заявив, що напад ХАМАС на Ізраїль не має відвертати увагу від України — світ мусить протистояти обом війнам.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...