Зможуть стріляти ще далі: ЗМІ розкрили особливість нових HIMARS, які США передадуть Україні

У межах нового пакету військової допомоги Україні Сполучені Штати мають намір передати чотири високомобільні РСЗВ HIMARS. Вони зможуть стріляти ще далі й з більшою точністю, ніж уже передані ЗСУ одиниці, передає Financial Times, передають Патріоти України.

Журналісти зазначають, що нові Himars стріляють набагато далі й мають більшу точність, ніж попередні ракетні системи.

Західні союзники очікують, що Київ зосередиться не на утриманні територій, а на знищенні російських ліній постачання, логістичних маршрутів і завдання ударів по тилових базах.

Одне з джерел видання повідомило, що американські військові експерти спостерігають за тим, як застосовують українські захисники далекобійні системи Himars.

"За останній тиждень ми все частіше спостерігаємо здатність українців використовувати ці системи, щоб суттєво підірвати здатність росіян просуватися вперед навіть там, де вони проводять повільний наступ", — зазначив представник Пентагону.

За його словами, бійці ЗСУ успішно досягають мети на Донбасі глибоко за лінією фронту, де зосереджені російські сили.

Незважаючи на нещодавні успіхи в Луганській області ЗС РФ, все ще далекі до досягнення своєї мети захопити Донбас, зазначили в Пентагоні. Тому Вашингтон планує задовольнити потреби України на місяці та роки наперед.

Якщо росіяни думають, що зможуть переграти українців, їм потрібно це переосмислити, тому що ми вже переорієнтуємося на те, що потрібно українцям у найближчі місяці та роки", — заявив чиновник із Міноборони США.

Він додав. що крім ракетних систем, як військову допомогу Пентагон розглядає можливість відправлення більшої кількості систем берегової оборони та переходу від радянських систем ППО до більш сучасних.

Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник дав пояснення

четвер, 2 травень 2024, 7:15

Знищення Силами оборони України російських НПЗ може вплинути на бойові дії. Задля цього треба, аби відбулося щось схоже до подій Другої світової війни, коли американці знищили 12 заводів німців. Таку думку у ефірі "1+1" в межах телемарафону висловив ві...

"Проблема в тому...": Експерт розповів, що потрібно ЗСУ для перехоплення Х-101 і "Калібрів"

четвер, 2 травень 2024, 6:22

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко розповів, що, окрім F-16, допоможе Україні знищувати крилаті ракети Х-101 і "Калібр", передають Патріоти України. "Застосування авіації, для перехоплення Х-101 і КРМБ "Калібр" не є чимось унікальним і це...