"Змушують говорити українською!": "Слуга народу" Шевченко на ZIK повторив фейк Кремля про мову (відео)

Нардеп Євген Шевченко рішуче виступив на захист "русского мира".

Депутат від президентської партії "Слуга народу" Євген Шевченко в ефірі проросійського телеканалу ZIK виступив на захист "русского мира", а також озвучив фейк кремлівської пропаганди про українську мову. Відео скандальної заяви Шевченко було оприлюднено на офіційному YouTube-каналі ZIK, інформують Патріоти України.

Шевченко в ефірі ZIK раптово поскаржився, що українців нібито "змушують" говорити українською мовою. "Жителів Південного Сходу України хочуть переламати через коліно, змушують говорити українською, забути про своє коріння, культурні цінності. Це веде до примирення? Це веде до добробуту в країні?" - сердився "слуга народу".

Він виступив на захист "русского мира". "Я за монокультурну Україну! Ми багатонаціональна країна. У нас, крім україномовних, живуть ще багато російськомовних. А це і болгари, греки, євреї та росіяни. Їх кілька мільйонів в Україні", - сказав Шевченко. Про інші мови, крім російської, він очевидно абсолютно не хвилювався. Депутат пригрозив кримінальним переслідуванням журналісту Остапу Дроздову через його висловлювання проти надання особливого статусу Донбасу в інтерв'ю Яніні Соколовій. Погрожував "слуга народу" і "5 каналу", який це інтерв'ю транслював.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...