Змушувала місцевих отримувати громадянство РФ: У Херсоні затримано колаборантку (фото)

СБУ затримала у Херсоні колаборантку, яка під час окупації міста примусово паспортизувала пільговиків. Підозрюваній загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляє Служба безпеки України, передають Патріоти України.

За даними СБУ, колишня працівниця соціальної сфери під час окупації Херсона підтримала російську владу та увійшла до керівництва управління праці та соцзахисту РФ. У серпні 2022 року її призначили «начальником отдела обслуживания льготных категорий граждан управления труда и социальной политики города Херсона», яке пізніше було перейменоване на «управление труда и социальной политики Херсонского городского округа».

Зазначається, що на цій посаді колаборантка виконувала завдання Кремля щодо примусової «інтеграції» нормативно-правової бази регіону під стандарти російського законодавства. Крім того, вона організовувала переведення соцвиплат на рублі РФ.

«Також колаборантка змушувала місцевих жителів оформлювати громадянство країни-агресора, а у разі відмови – погрожувала скасуванням будь-яких соціальних нарахувань. Найбільше від злочинних дій фігурантки потерпали самотні люди похилого віку, особи з інвалідністю та інші представники пільгових категорій населення», – інформують в СБУ.

Після звільнення міста зрадниця змінила місце проживання, щоб уникнути правосуддя.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...