"Змушували місцевих копати могили": Жданов сказав, військових якої бригади закатували окупанти під Ізюмом

У масових похованнях під Ізюмом на Харківщині було знайдено тіла вбитих російськими окупантами місцевих жителів, а також українських військових. Бійці, тіла яких були виявлені, служили у 93-й окремій механізованій бригаді "Холодний Яр", передають Патріоти України.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов на своєму Ютуб-каналі. Також він повідомив жахливі подробиці вбивств та поховання українців, вбитих росіянами під Ізюмом.

Він зазначив, що російські загарбники створили з місцевих жителів "похоронну команду", і цих людей під дулами автоматів змушували копати могили для вбитих і потім хоронити там людей.

"Ми зараз проводимо ексгумацію тіл. Більшість тіл із слідами катувань. У багатьох зв'язані руки. Там звірства шокувальні. Є тіла військових із 93 бригади", – сказав Жданов.

Експерт зазначив, що оскільки вже відома бригада, з якої були закатовані військові, то це полегшить ідентифікацію осіб вбитих. Також він розповів, що більшість тіл похованих під Ізюмом місцевих жителів та військових, яких вбили окупанти, були зі слідами катувань.

"Більшість тіл зі слідами катувань, у багатьох зв’язані руки. Було тіло, у якого крім зв’язаних рук також була петля на шиї… Там звірства неймовірні", – розповів експерт.

Він наголосив, що без Міжнародного трибуналу не обійтися. "Не можна закінчити війну, не провівши Міжнародний трибунал та не засудивши головних військових злочинців", – сказав Жданов.

На скільки Україні вистачить допомоги від США: Салліван виступив із заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:45

Конгрес США врешті-решт схвалив допомогу Україні. Анонсованого пакета має вистачити до кінця цього року. Про це заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передають Патріоти України. "Ресурси, які у США є на цю мить, доз...

Шойгу погрожує Україні новою російською ракетою "аналоговнєт": Експерт оцінив, наскільки ця зброя небезпечна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:15

Комплекси ЗРК-500, якими Росія погрожує атакувати Україну, схожі на американський ЗРК Patriot, але із затримкою у часі на 40 років. Таку думку висловив 24 Каналу розказав військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За...