Змушували вилизувати черевики і відбирали зарплату: Капітан у відставці розповів про знущання з військових в армії РФ

Російський капітан у відставці 38-річний Сергій Лінцов розповів про байдужість командирів в армії РФ до своїх підлеглих. За його словами, він мріяв піти стопами свого батька-афганця і стати військовим, але "армійська романтика" швидко розвінчалася, коли він побачив реалії російської армії, передають Патріоти України.

Лінцов розповів, що спостерігав, як старші офіцери постійно вживали алкоголь, а солдати-строковики терпіли знущання та приниження. Про це йдеться у матеріалі ВВС.

Відставний капітан розповів, що після війни в Афганістані його батько прожив у муках через отримані поранення. При цьому в РФ такі страждання подавалися як "велика честь".

Бажаючи з дитинства стати військовим, майбутній капітан вступив до Тюменського військового училища. Вже під час навчання він почав "здогадуватися, що таке збройні сили Росії", але сподівався, що в самій армії буде інакше.

Капітан у відставці розповів, що одного разу був свідком того, як молодого строковика змусили злизувати бруд із черевиків офіцера. Він розповідає, що не був готовий до того, що під час навчальних тривог вісім із десяти транспортних засобів поверталися на базу поламаними – техніка була занадто стара чи несправна, а солдатам видавали форму на один-два розміри більшу. При цьому більшість офіцерів ставилися до своїх підлеглих байдуже.

"У нас у частині була банда, яка відбирала у молодих людей зарплати. Про це всі знали, але більшість так званих офіцерів вдавали, що нічого не відбувається. Я спробував втрутитися, але мені почали надходити погрози – обіцяли вбити мою дружину та маленького сина. Дивно, що за кілька годин до того, як надійшов дзвінок із погрозами, [співслуживець] раптом підійшов до мене і попередив: "Дивись акуратніше, вони можуть і на сім'ю почати тиснути", – розповідає відставний капітан.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...