Змусили вимовляти клятву перед портретом Путіна: Прихильники РФ у Мелітополі поскаржилися на приниження

В окупованому Мелітополі, де напередодні пройшов псевдореферендум, мешканці, які розраховують отримати російський паспорт, зазнають принижень "російського світу". Зокрема людей заводять до кабінету з портретом фюрера Володимира Путіна, включають гімн РФ і вимагають повторювати присягу,передають Патріоти України.

Насамперед це торкнулося пенсіонерів, які повірили пропаганді загарбників, мовляв, Україна відмовиться робити соціальні виплати "зрадникам". Про це повідомляє Telegram-канал агентства РІА "Мелітополь".

"Мало того, що відбитки пальців брали, то потім ще завели в окремий кабінет. Там на стіні великий портрет Путіна. Нас було три чи чотири особи. Включили гімн РФ, роздали всім роздруківки з текстом і змусили виголошувати присягу, як у суді. Я повинна була сказати, що присягаю любити свою батьківщину Росію і захищати її", – розповіла жінка похилого віку.

У ГУР МО зазначають, що всі, хто отримав паспорт громадянина РФ на тимчасово захоплених територіях, зараховуються до колаборантів та посібників російських фашистів. З кожним із них проводитимуться слідчі дії для з'ясування обставин, за яких українець перейшов у громадянство країни-терориста.

У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...

"Чому цього не було?": Костенко розповів про дискусії в Раді щодо демобілізації

вівторок, 16 квітень 2024, 15:49

Однією з найбільш чутливих тем в українському суспільстві залишається питання демобілізації військових. Верховна Рада України 11 квітня схвалила у другому читанні закон про мобілізацію, однак через оперативну ситуацію на фронті із нього вилучили правку...