Змусити Україну відмовитися від моря і не тільки: Командувач ВМС Воронченко назвав цілі Кремля

За словами віце-адмірала, Росія роками проводила “повзучу” анексію Кримського півострова.

Ігор Воронченко. Фото: inforesist.org.

Російська Федерація має намір консолідувати свої військово-морські сили в трикутнику “Каспій-Азов-Чорне море”, щоб примусити Україну відмовитися від моря. Про це заявив командувач Військово-морських сил України Ігор Воронченко, передають Патріоти України.

За словами віце-адмірала, Росія роками проводила “повзучу” анексію Кримського півострова.

“З 2014 року платформи, наші родовища, Керченську протоку, будівництво моста, проекція перекидання сил з Каспійської флотилії в акваторію Азовського моря, дії в 2018 році щодо заборони вільного судноплавства в Азовському морі… І безпосередньо 2019 рік дав нам зробити висновок, що проекція, на якій вони тренувалися в Азовському морі, перейшла на Чорне море”, – розповів Воронченко.

Віце-адмірал також зазначив, що під час навчань РФ перекрила чверть всього Чорного моря, щоб створити труднощі вільному судноплавству. Також Воронченко вважає, що Росія планує консолідувати свої сили, щоб змусити Україну відмовити від моря, “накрити парасолькою Кавказ”, а також заблокувати китайські проекти на Заході.

“І безпосередньо – це просування сил через Середземне море в західну Азію”, – розповів командувач ВМС.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...