Знадобиться операція: Чорновіл розповіла про наслідки побиття охороною ДБР

Народний депутат України VII скликання Тетяна Чорновіл розповіла про травму ноги, яка з'явилася після візиту на брифінг у ДБР, зазначають Патріоти України.

"Демонструю свій діагноз після нападу спецназу ДБР, бо пішли інсинуації, що я все вигадала

Отже, після МРТ стало зрозуміло, що у мене повністю відірвана передня хрестова зв’язка. Тобто, нога «гуляє» в коліні. Це можна побачити на світлині МРТ, яку я докладаю. На ній чітко видно задню хрестоподібну зв’язку (вона темна, поєднує стегнову і гомілкову кістку), а ось від передньої видно лише шматки. В висновку МРТ це називається "субтотальний розрив передньої хрестоподібної зв’язки".

Без цієї зв’язки нога, як кажуть спеціалісти, «не стабільна». Шкандибати буду, а ось туфлі з підборами, походи гори, які я люблю понад усе, коні, лижі, моноколесо – скасовуються. Крім того, без зв’язки з часом руйнується суглоб…

Тому потрібна операція після того, як загоїться інша надірвана зв’язка. Причому, ту зв’язку, яку порвали, вже не зшити – хрестоподібні зв’язки на це не годяться. Нову зв’язку треба буде змоделювати з жил, що витягнуть з моєї гомілки та вкрутять в кістку спеціальними шурупами… На все про все – півроку.

Нагадаю, ногу мені скрутили, щоб я не змогла задати питання на брифінгу заступника керівника ДБР Бабікова – відомого адвоката Януковича... Зробили це бійці спецназу ДБР. Причому, спочатку вони мене виштовхали в коридор подалі від камер, а там скрутили праву ногу бойовим прийомом аналогічним до того, як скручують шию.

Навіть якби мене затримували і арештовували (а мене не затримували і не арештовували), спецназівці не мали права проти мене беззбройної і беззахисної, однієї проти п’ятьох, вчиняти насилля, завдавати мені тілесних ушкоджень середньої тяжкості. А тим паче, вони не мали права на мені відпрацьовувати бойові травматичні прийоми.

До речі, в ККУ ті насильницькі дії проти мене потрапляють під ряд статей: ст.127 – катування та ст. 365 – перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу. Оскільки у мене ушкодження середнього ступеню тяжкості, завдані умисне групою осіб на замовлення їх керівника Бабікова, Кримінальний кодекс передбачає за це серйозні строки для всіх – аж до 10 років.", - написала Чорновол у Facebook.

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...