"Знаємо все про командирів та їхні плани": Речник Східного угруповання розповів про ситуацію на Куп'янському напрямку

Російські війська на Куп'янському напрямку намагаються діяти агресивно, але Збройні сили України знають ворожі наміри, їхні підрозділи та командирів. Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив в ефірі телемарафону, що противник намагається перехопити ініціативу та прорвати оборону ЗСУ, передають Патріоти України.

Однак наше військове командування вжило багато заходів – посилило ударні засоби та оборону. У цій зоні працював безпосередньо командувач Східного угруповання Олександр Сирський. "Ситуація складна, але контрольована. Ми знаємо підрозділи ворога, командирів, знаємо їхні наміри та відповідно діємо, щоб зірвати їхні плани", – додав речник.

За словами Череватого, минулої доби на Куп'янському напрямку війська РФ завдали 559 ударів артилерією, а також зробили чотири спроби атакувати позиції Сил оборони. "Більше авіації було залучено ворогом, зокрема, на жаль, по мирних мешканцях – 16 авіанальотів він здійснив за цю добу", – зазначив він.

Водночас українські бійці під час відбиття атак ліквідували 35 окупантів, 110 - поранили, знищили три танки, гаубицю Д-20, безпілотник "Орлан-10", сім автомобілів, три польові склади боєприпасів і три ворожі бліндажі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...