Знайомтесь, Loyal Wingman: Boeing представила реактивний ударний безпілотник з штучним інтелектом

Корпорація Boeing представила прототип першого реактивного бойового безпілотного літака з штучним інтелектом, створеного для ВПС Австралії, зазначають Патріоти України.

Апарат, який отримав назву Loyal Wingman, буде використовуватися в якості літака вогневої підтримки, функціонуючи в полуавтономном режимі. Передбачається, що Loyal Wingman буде діяти в парі з пілотованим винищувачем і виконувати команди його пілота, діючи в напівавтономному режимі. В цьому і є його головна відмінність від бойових БПЛА, які вже стоять на озброєнні ВПС Австралії і управляються дистанційно.

Loyal Wingman хочуть оснастити змінними носовими відсіками довжиною 2,6 метра: БПЛА зможе нести додаткове озброєння або системи спостереження в залежності від поставленого завдання.

Як повідомили в компанії, планується побудувати три прототипи. Наземні тести першого з них мають початися найближчим часом, а до кінця року Boeing планує перейти до тестових польотів. На основі цього БПЛА буде розроблятися програма Boeing Airpower Teaming System (ATS), призначена для глобального оборонного ринку.

Керівник програми по розробці безпілотників Шейн Арнотт заявив, що масове виробництво таких безпілотників почнеться «до середини десятиліття, може бути, трохи раніше».


Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...