Знайшли лазівку: Японія постачатиме США тротил до боєприпасів для України

Сполучені Штати прагнуть забезпечити постачання тротилу з Японії для 155-мм артилерійських снарядів, які Вашингтон поспішає доставляти в Україну на тлі очікуваного контрнаступу ЗСУ. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

Слід зазначити, що експортні правила Японії забороняють японським компаніям продавати за кордон зброю, наприклад, гаубичні снаряди, якими Україна щодня відстрілюється від російських окупантів.

Водночас союзники, схоже, знайшли обхідний шлях, щоб дозволити продаж тротилу в умовах глобальної нестачі боєприпасів.

Видання пише, що експортні обмеження для продуктів подвійного призначення або обладнання, що продаються комерційно, менш суворі, ніж для товарів суто військового призначення. Тому це дозволяє Японії продавати тротил для США.

Зазначається, що цього тижня у Токіо приймали міністра оборони США Ллойда Остіна. Після цього стало відомо, що Японія дозволить продаж промислового тротилу, оскільки вибухівка не має лише військового використання.

За інформацією Reuters, США хочуть підключити японську компанію до ланцюга постачання тротилу на заводи з виробництва 155-міліметрових боєприпасів.

Державний департамент США не відповідав напряму на запитання про те, чи планують США купувати тротил в Японії, але сказав, що Вашингтон працює з союзниками та партнерами, щоб "надати Україні необхідну підтримку", аби вона могла захистити себе. Там додали, що Японія "продемонструвала лідерство в підтримці оборони України".

Там справжнє "пекло": У ЗСУ розповіли, на якому напрямку Росія зазнає найбільших втрат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:59

У середньому 85% втрат армії РФ припадає на Східний напрямок. Там противник втрачає як живу силу, так і легкоброньовану техніку. Про це LIGA.net повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передають Патріоти України. За словами Волошина, важливу рол...

Ворог не пройде: Прикордонники зупинили штурм окупантів у Харківській області (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:57

Українські прикордонники зупинили штурм російських військ в Харківській області, передають Патріоти України. "Влучними пострілами з 100-мм гармати прикордонники бригади "Сталевий кордон" зупинили штурм окупантів у Харківській області", - йдеться у пові...