Знайшли особливий інтерес: Росія і Китай розвивають військово-технічну співпрацю, - аналітики

Росія і Китайська Народна Республіка (КНР) продовжують розвивати військово-технічне співробітництво в різних напрямках, передають Патріоти України з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Деталі: Заступник державного секретаря США Курт Кемпбелл заявив 10 вересня в інтерв'ю виданню POLITICO, що КНР надає російській оборонній промисловості "дуже суттєву" підтримку в обмін на секретні російські військові технології.

Кемпбелл підкреслив, що КНР не просто постачає в Росію продукцію подвійного призначення, але й докладає "значних зусиль, щоб допомогти підтримувати, розбудовувати і диверсифікувати елементи російської військової машини". Кемпбелл попередив, що у відповідь Росія надсилає до КНР підводні човни, авіаційні розробки і ракетні технології, якими раніше Росія неохоче ділилася з Пекіном і які перебувають під захистом.

Офіційні особи КНР продовжують заперечувати свою підтримку російських військових зусиль і стверджують, що КНР залишається "неупередженою", коли йдеться про війну Росії в Україні, незважаючи на часті повідомлення Заходу про матеріальну підтримку КНР російського оборонного промислового виробництва і можливостей геопросторової розвідки.

Повідомлення про більш пряму підтримку Росії з боку КНР з'являються на тлі очолюваних Росією міжнародних військово-морських навчань "Океан-2024", які зараз проходять в Тихому і Північному Льодовитому океанах, а також Середземному, Каспійському і Балтійському морях.

Очільник Росії Володимир Путін оголосив про початок навчань "Океан-2024" 10 вересня і звинуватив США в тиску на Росію і КНР, що викликало необхідність проведення спільних військово-морських навчань.

"Розумієте, тут задіяна російська доктрина": У ворога ще є резерви для наступного штурму, вони вичікують момент, - військовий експерт

четвер, 12 вересень 2024, 12:14

Росія має на меті прорив до Києва, використовуючи свою бронетехніку, і вичікує відповідний момент. Про це сказав полковник британської армії у відставці, військовий експерт Глен Грант в інтерв'ю програмі "Студія Захід", передають Патріоти України. "Від...

"Полювання вдалося": ЗСУ уразили дві системи ППО на Оріхівському та Покровському напрямках

четвер, 12 вересень 2024, 11:26

Сили оборони уразили дві системи протиповітряної оборони (ППО) росіян в районах Українки та Покровська. Зокрема були уражені автомобілі, дрони й не тільки, передають Патріоти України з посиланням на речника оперативно-стратегічного угруповання військ ...