Знайшли партнера: Росія постачатиме нафту і газ "Талібану"

Країна-терорист Росія веде переговори з представниками радикального ісламістського руху "Талібан" з приводу продажу енергоносіїв. Йдеться про постачання нафти та газу. Цікаво, що "Талібан" визнаний у РФ терористичною організацією, передають Патріоти України.

Як заявив тимчасовий повірений у справах країни від сформованого "Талібаном" уряду Джамал Насір Гарвал, Кабул не збирається вимагати у Кремля кредити або позичати в інших країнах, а наголошує на інвестиції.

"У нас ведуться переговори у сфері бізнесу та фінансів. Ми налаштовані і дуже хочемо розвивати економічну співпрацю з Росією, щоб був прогрес у відносинах. Щодо конкретних напрямків, то ми зацікавлені у закупках палива, газу, це те, чого потребує наша країна насамперед", – сказав Насір Гарвал у інтерв'ю пропагандистським російським ЗМІ.

Він зазначив, що Афганістан налаштований на те, щоб "підписати конкретні угоди" щодо постачання з країни-терориста. Насір Гарвал додав, що загроз безпеки, які раніше заважали реалізації проєкту газопроводу TAPI, більше не існує.

TAPI – недобудований газопровід протяжністю 1735 км з Туркменії до Афганістану, Пакистану та Індії. Запуск проєкту планувався на 2017 рік, але був відкладений. Ділянка, яка проходить територією Афганістану, вважалася найбільш проблемною – на ситуацію вплинув конфлікт усередині країни.

При цьому Талібан після приходу до влади висловився за продовження проєкту. Потужність "труби" досягне 30 млрд кубометрів природного газу на рік.

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...