Знайшли цікаві документи: СБУ провела обшуки у справі про Харківські угоди в головних держорганах України

Служба безпеки України провела обшуки в адміністративних будівлях органів влади, які залучали до підготовки та ратифікації Харківських угод у 2010 році. Слідчі дії проводили у Верховній Раді, її комітетах; Головному науково-експертному управлінні ВР; Раді національної безпеки і оборони; Міністерстві закордонних справ; Кабінеті міністрів, повідомляється на сайті спецслужби. Також оприлюднено знайдені документи, інформують Патріоти України.

Під час обшуків було виявлено документи, які свідчать про те, що тодішнє керівництво держави ще до підписання і ухвалення вказаних документів усвідомлювало їхні наслідки.

"Зокрема, про збільшення кількості особового складу військових формувань і спецслужб РФ, які в подальшому брали участь в анексії Криму та заподіянні шкоди економічним інтересам", – пояснили в СБУ. Спецслужба показала фото деяких документів:

Нагадаємо, що РНБО 11 березня провела засідання, на якому серед іншого СБУ доручили перевірити тих, хто голосував за ратифікацію Харківських угод 27 квітня 2010 року.

Наступного дня, 12 березня, спецслужба почала розслідування за статтею "Державна зрада". У межах кримінального провадження перевірять обставини підготовки і підписання "Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України до 2042 року", дотримання регламенту і процедур під час його затвердження депутатами Верховної Ради.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...