Знайшов "братів по розуму": Ще одна країна ЄС підтримала блокування Орбаном €50 млрд для України

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо висловив свою підтримку рішенню Угорщини ветувати виділення Україні 50 млрд євро від Європейського Союзу. З такою заявою він виступив після зустрічі з прем'єром Угорщини Віктором Орбаном у Будапешті, передають Патріоти України.

Фіцо вважає, що навіть якщо Україна отримає цю підтримку, за кілька років ситуація в цій війні не зміниться. «З кожного боку на сто тисяч більше загиблих солдатів, і ніхто не просунуся вперед. Росіяни продовжать свій військовий контроль над Донецьком і Луганськом. Звісно, вони не підуть із Криму, але позиція Росії на переговорах покращиться», – додав він.

Словацький прем’єр укотре повторив раніше озвучувану ним тезу про те, що війна «не має військового рішення». «Знайдімо якийсь інший метод вирішення цієї проблеми, але якщо хтось думає, що ми вкладемо 50 млрд, надішлемо сотні нових одиниць зброї та щось вирішимо – то ми нічого не вирішимо, ми просто гарантуємо загибель ще 200 тисяч загиблих людей, які перебувають там», – сказав Фіцо.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...