Знайшов момент: Чого хоче досягнути Путін масованими атаками по Україні

Російські окупанти активізували удари по Україні. Шляхом масованих атак Путін прагне змусити Київ і західних партнерів піти на поступки. Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Олексій Їжак сказав "24 каналу", що президент Росії вважає цей момент найліпшим для себе, передають Патріоти України.

"Цим терором Путін хоче показати, що "вже час" іти йому на поступки. Тепер такий момент, коли "або Україна погодиться, або буде знищена". Більше сказати йому нічого", – констатував Їжак.

За його словами, Путін спеціально посилив обстріли саме тепер, бо:

  • виникла перерва в наданні лімітів допомоги в США;
  • наразі негативне рішення в Німеччині щодо ракет Taurus;
  • до влади в Словаччині прийшли проросійські сили.

Чи піддасться Захід на шантаж

"На шантаж ніхто не піде, але з погляду планування розвитку, війни, майбутнього можуть бути різні бачення", – зазначив Їжак.

Так, західні партнери змушені переглядати свої сценарії, оскільки війна в Україні затягується. Їм потрібно вирішити, як запустити інвесторів в нашу країну і водночас продовжувати війну.

Експерт зі стратегічних досліджень також прокоментував ситуацію в Словаччині. Він переконаний, що країна продовжить підтримувати Україну, попри всі суперечливі заяви. Братислава не ризикуватиме своїми грошима та відносинами з ЄС, щоб задовольнити Росію.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...