Знайти управу на "вовків": В Україні штучний інтелект замінить суддів

В Україні мають намір запустити пілотний проект по застосуванню штучного інтелекту на базі одного із судів першої інстанції в частині розгляду адміністративних правопорушень з формальним складом. Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя, передають Патріоти України.

«Вища рада правосуддя вирішила погодити проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Концепції розвитку штучного інтелекту в Україні» і запропонувати запустити пілотний проект по застосуванню штучного інтелекту на базі одного із судів першої інстанції в частині розгляду адміністративних правопорушень з формальним складом» , - йдеться в повідомленні.
Як зазначається, проект вже розглянули і погодили в Кабінеті Міністрів України. При цьому додається, що нововведення покликані реформувати судову систему в країні і внести в неї деякі зміни. «На думку членів Ради, запропонований ВРП пілотний проект дозволить напрацювати практичний матеріал з розгляду найбільш поширених малозначних адміністративних правопорушень з формальним складом. Це дасть можливість створити уявлення про практику застосування норм права, труднощі в їх судовому тлумаченні, помилки і різні заходи щодо їх подолання, а також дасть можливість знизити рівень навантаження суддів», - наголошується в повідомленні.
У відомстві сподіваються, що штучний інтелект буде сприяти вдосконаленню вже існуючих сучасних технологій в сфері електронного судочинства - Електронного суду, підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи тощо.

Втік із України ще 10 років тому: "Завгоспа" Януковича видворили з Литви

вівторок, 23 квітень 2024, 21:41

Литовська влада видворила з території країни колишнього голову Державного управління справами та одного із соратників колишнього президента України Віктора Януковича Андрія Кравця. Про це повідомляє литовське видання Delfi, передають Патріоти України. ...

Та невже?: Шойгу анонсував появу ППО "нового покоління" у Росії

вівторок, 23 квітень 2024, 21:29

Країна-агресор Росія вже у поточному році матиме на фронті перші зразки зенітної ракетної системи "нового покоління" С-500 у двох модифікаціях. Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу у вівторок, 23 квітня, передають Патріоти України. "Цього року...