"Знаю її 20 років": Голова Миколаївської ОВА розповів, чому взяв на поруки нардепку Кормишкіну, яку підозрюють у незаконному збагаченні

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім пояснив, що взяв на поруки підозрювану народну депутатку Ірину Кормишкіну через її повну співпрацю зі слідством, передають Патріоти України.

«По-перше, є презумпція невинуватості. По-друге, я знаю її років 20, ще коли вона працювала в бізнесі страхування. Вона не переховується від слідства. Слідство розбереться насправді, хто винний, я тут не маю нічого коментувати», — розповів Кім в ефірі телемарафону Єдині новини у четвер, 24 жовтня.

Він зазначив, що взяття на поруки дасть змогу Кормишкіній і далі працювати. Голова Миколаївської ОВА впевнений, що нардепка не буде ухилятися від правоохоронних органів. Кім також додав, що суд звільнив Кормишкіну на поруки, тому що вона «добропорядно поводить себе у слідстві».

16 жовтня НАБУ та САП повідомили про підозру у незаконному збагаченні нардепці від Слуги народу Ірині Кормишкіній (дівоче прізвище — Аллахвердієва).

За даними слідства, нардепка впродовж 2021 та 2022 років набула у власність активів на суму понад 20 мільйонів гривень. За ці кошти вона придбала будинок в Одеській області, у якому зараз живе.

У НАБУ стверджують, що за цей період офіційний дохід та заощадження нардепки становили не більше 2,7 млн грн, які вона «використала на інші цілі».

23 жовтня ВАКС обрав запобіжний захід народній депутатці у вигляді особистої поруки. Суд визнав поручителями голову фракції Слуга народу Давида Арахамію та голову Миколаївської ОВА Віталія Кіма.

Дуже незручна правда для Путіна: Українські військові назвали втрати РФ з початку операції у Курській області

субота, 26 жовтень 2024, 11:49

Українські бійці назвали втрати окупантів у Курській області. Зокрема, ЗСУ взяли в полон понад 700 росіян, передають Патріоти України. Так, з початку Курської операції РФ втратила 17819 військових, серед них:. Крім того, ЗСУ знищили 45 танків, 256 ББМ,...

Внаслідок російського удару по житловому будинку в Дніпрі загинула дружина та донька поліцейського

субота, 26 жовтень 2024, 11:30

Внаслідок російського удару по житловому будинку в Дніпрі загинула дружина та донька поліцейського. Молодшу доньку слідчого вдалося врятувати, заявив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передають Патріоти України. Також за інформацією ОВА, ...