"Знаю його як облупленого!": Георгій Тука викликав на перевірку поліграфом прокурора Костянтина Кулика (відео)

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука у ефірі ток-шоу "Ехо України" викликав на публічну перевірку поліграфом свого старого знайомого, прокурора Костянтина Кулика, котрий у час передвиборчих перегонів відзначився голосними заявами про корупцію в оточенні президента, зазначають Патріоти України.

Я хотів би, маючи нагоду, звернутися до Кості (Кулика - ред.) і попередити, що якщо ти не припиниш цю свою брудну гру, я публічно запрошую тебе в студію, і ми сядемо поруч, поставимо двох поліграфологів, і ти на екран розповіш, після того, як я повернуся в Київ на початку зими 16 року, і ти попросив про зустріч, і ми з тобою біля ЦВК взимку на вулиці ходили і гуляли більше двох годин, і ти мені розповідав багато цікавого, але прізвища ти називав, Костя, абсолютно інші. І якщо ти не припиниш цю брудну гру, я буду вимагати, щоб ти публічно назвав ті прізвища, які ти мені називав тоді", - заявив Тука.

Також він додав, що давно знайомий з прокурором.

"Справа в тому, що, мабуть, єдина людина взагалі в цій студії, яка безпосередньо знає Костянтина Кулика. Ми з ним знайомі з 2015 року, коли я працював на Луганщині, а Костя був військовим прокурором в той час на Донбасі. Ми разом співпрацювали, зокрема, наприклад, у справі розкриття вбивства Андрія Галущенка, у групі по боротьбі з контрабандою. І коли я побачив в перший раз, коли Костя вийшов позавчора на цю прес-конференцію, коли почав розповідати про підозри Ложкіну, там ще деяким високо посадовцям, у мене було стійке відчуття, що це гра. Не важко здогадатись, хто гравець і навіщо все це робиться", - розповів Тука.

Напередодні президент України Петро Порошенко приїхав до студії телеканалу "1+1" та запросив туди кандидата у президенти Володимира Зеленського. В ефірі телеканалу "1+1" президент України заявив, що Костянтин Кулик "отримав наказ" від олігарха Ігоря Коломойського звинуватити його у втручанні у "справу Курченка". "Справа у розслідування "справи Курченка", на яке посилається пан Кулик, ведеться дуже багато років. Ніяких рішень, ніяких розмов, тепер я вже знаю про це напевно, щодо підозр даними особам, про які він говорить, не було. Ви називали сьогодні Ложкіна, Філатова і Гонтареву. Ще місяць тому у пана Кулика ще не було ніяких думок з цього приводу. Аж до того, як він вирішив поїхати до Ізраїлю. Я не чіпаю легенду, яка була у зв'язку з цією поїздкою. Але ми маємо обґрунтовану інформацію, що пан Кулик під час своєї поїздки в Ізраїль зустрічався з оточенням власника цього каналу пана Коломойського. І саме від нього пан Кулик отримав цей наказ. І саме там він прийняв рішення зрадити присязі і зрадити закону", - заявив президент.

Порошенко також повідомив про те, що Кулик після повернення в Київ літав до Відня, де зустрівся з юристом Коломойського. "Там йому написали текст. І підготовлений групою прокурорів текст підозри прийняв рішення внести", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 28 березня ГПУ повідомила про завершення розслідування проти олігарха-втікача Сергія Курченка.

Для Кремля це значна втрата: Авіаексперт розповів, скільки в Росії лишилося Ту-22М3, після того, як один з них збила Україна

субота, 20 квітень 2024, 10:54

Заступник Генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби, експерт із авіації Анатолій Храпчинський розповів в інтерв'ю Radio NV, скільки в Росії залишилось бомбардувальників Ту-22М3, після того, як один з них збила Укр...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...