"Знаходитися там небезпечно": Польща слідом за Естонією та Болгарією закликає своїх громадян залишити Росію

Польща слідом за Естонією та Болгарією звернулася до своїх громадян, які проживають на території РФ, та закликала їх залишити країну-агресорку. Також МЗС Польщі радить своїм співгромадянам утриматися від поїздок до Росії. Про це повідомляє МЗС Польщі у Twitter, передають Патріоти України.

"МЗС радить уникати будь-яких поїздок до Російської Федерації у зв’язку з війною в Україні та визнанням Польщі владою РФ як недружньою держави", - йдеться в повідомленні.

У польському відомстві наголосили, що через значне скорочення кількості польських дипломатичних і консульських працівників у Росії можливості надання безпосередньої консульської допомоги громадянам Польщі дуже обмежені.

"В разі різкого погіршення ситуації з безпекою, закриття кордонів або інших непередбачених ситуацій евакуація може виявитися значно ускладненою або навіть неможливою", - зазначили в МЗС Польщі.

Раніше у пресслужбах Міністерств закордонних справ Болгарії та Естонії закликали відмовитися від поїздок до Росії, а також за можливості залишити країну. У відомстві Болгарії наголошують, що до такого рішення прийшли "у зв'язку з погіршенням ситуації". Тим, хто перебуває в РФ, радять уникати місць масового скупчення людей, враховувати обставини і розвиток ситуації.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...