"Знали про це ще минулого року": Експерт розповів, хто у РФ приймав рішення про підрив Каховської ГЕС

Рішення про підрив Каховської ГЕС було ухвалено ще у вересні-жовтні минулого року. Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі телеканалу Freedom, передають Патріоти України.

"Я хочу нагадати про нараду, на якому були присутні міністр оборони РФ Шойгу і тоді відповідальний з українське напрямок генерал Суровікін. Це був жовтень 2022 року. Вони лякали тим, що Україна збирається підірвати Каховську ГЕС і Україна готовить теракт з грязною бомбою. Це було, коли українські війська готувалися до звільнення Херсона", - заявив він.

Експерт зазначає, що російські сили розуміли, що вони Херсон втрачають і їм необхідно звідти йти."Тоді вже йшлося про подібні сценарії і ми розуміли ці загрози. Я думаю, що вже тоді був ухвалений план на рівні Суровікіна, Шойгу і Герасимова. Тоді, я майже впевнений, про нього поінформували Путіна. Тому тут все оч видно", - сказав він .

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...